جیم والش کارشناس امور امنیتی در ام ای تی موسسه فناوری ماساچوست که معمولاً فاکسنیوز از او بهعنوان تحلیلگر استفاده میکند، در گفتوگو با این شبکه وابسته به جنگطلبان امریکا، اظهاراتی علیه رئیسجمهور کشورمان و فضای داخلی مطرح کرد که عملاً ترجمه انگلیسی کدهای غلط جریان برانداز داخلی است.
به گزارش رجانیوز، وی که بهعنوان کارشناس مسائل ایران در موسسه فناوری ماساچوست سخن میگفت، ادعا کرد در میان همه کسانی که در تهران هستند، احمدی نژاد بیش از همه مشتاق مذاکره با امریکا است. محمود احمدی نژاد مدعی است برنامه هسته ای کشورش برای مقاصد صلح آمیزاست.
جیم والش که چهارشنبه شب به وقت نیویورک در ضیافت شام رئیس جمهور ایران با برخی اعضای تینکتنکهای امریکا شرکت کرده بود، در پاسخ به این پرسش مجری که شام چطوربود، گفت غذا خوب بود و شام هم طول کشید. من برای ششمین بار در ضیافت شام رئیس جمهور ایران شرکت کردم. سئوالاتی که در جلسه مطرح شد، خیلی سخت بود.
وی ادامه داد یک سوم سؤالات درباره موضوع هسته ای بود. ما درباره محو شدن اسرائیل از روی نقشه سئوال کردیم. افراد حاضر درباره افغانستان سئوال کردند. در مورد روابط با امریکا و حقوق بشر و بازداشت روزنامه نگاران سئوال کردند. سئوالات سختی مطرح شد.
مجری گفت آیا وی به سئوالات مطرح شده پاسخ داد.
جیم والش گفت بعضی وقت ها بله بعضی وقت ها پاسخ ها غیر مستقیم بود. من وی را با دفعات قبل مقایسه کردم. من درطی این سالها چهره های مختلفی از رئیس جمهور ایران دیدم. من یک رئیس جمهور آتشین دیدم. وی را یک استاد دانشگاه دیدم اما این بار وی متفاوت از گذشته بود. من این بار وی را احمدی نژادی آرامتر دیدم. به نظر من این رفتار وی علت دارد که من از قبل آن را پیش بینی کرده بودم. بیشتر مقامات از جمله نخست وزیران و روسای جمهوری که در جلسات سازمان ملل متحد شرکت می کنند، با افراد صحبت نمی کنند بلکه مخاطب انها در داخل کشورشان است. این مسئله حتی برای رئیس جمهور اوباما صدق می کند.
والش که در جلسه با دکتر احمدینژاد حاضر بوده، ادعا کرد برای رئیس جمهور احمدی نژاد یک اختلاف سیاسی عمیق در داخل ایران وجود دارد. این اختلاف با سبزها نیست اختلاف با کسانی نیست که بعد از انتخابات دوازدهم ژوئن به خیابانها ریختند بلکه این اختلاف بین تندروهای طرفدار احمدی نژاد و تندروهای مخالف احمدی نژاد است. این اختلاف بین روحانیون و احمدی نژاد است. در ایران آشوب واقعی وجود دارد، ازاین رو احمدی نژاد تلاش می کند موضع خود را در داخل کشور ایران بهبود بخشد و باعث مشکل نشود.
القای اختلاف دولت با روحانیت در شرایطی است که بیشترین توجه به حوزهها و روحانیت در دولتهای احمدینژاد شده است و رهبر انقلاب نیز چندی قبل تأکید کردند که در اثر این فعالیتها فضای کار برای روحانیون در دانشگاهها بسیار فراهم است. در عین حال، متهم کردن دولتت به روحانیتستیزی یکی از پروژههای جریان فتنه است که کدهای غلط آن را به خارجیها نیز داده است.
در ادامه این گفتوگو، مجری برنامه در ادعای عجیبی اظهار داشت کرد باراک اوباما ازطرف چپ ها و راست ها در امریکا تحت فشار قرار گرفته است اما احمدی نژاد با روحانیونی روبرو است که می گویند زنان به مدرسه و دانشگاه می روند و باید این مسئله متوقف شود! شما خیلی مدرن هستید!
والش در واکنش به گفته های مجری گفت وی در این مورد یک لیبرال محسوب می شود و یک اصلاح طلب اجتماعی است! البته این که گفتم یک شوخی بود اما واقعیت این است که وی کسی است که گفت زنان می توانند به ورزشگاه بروند و بازی فوتبال را تماشا کنند. وی گفت که پلیس نباید روی مسئله روسری ها، حجاب زنان را سرکوب کند.
وی در ادامه پروژه کلید زدن زودهنگام رقابتهای انتخاباتی که در داخل کشور نیز از سوی برخی جریانها بهمنظور تحتالشعاع قرار گرفتن فضای کار و فعالیت دنبال میشود، ادعا کرد: فردی که رقیب اصلی احمدی نژاد محسوب می شود، رئیس مجلس ایران است.
والش همچنین مدعی شد درمیان همه کسانی که در تهران هستند، احمدی نژاد بیش از همه مشتاق مذاکره با امریکا است. وی ازمذاکره با امریکا چیزهای زیادی بهدست خواهد آورد. به همین علت مخالفان وی با تضعیف تلاش های احمدی نژاد بیشترین دستاورد را خواهند داشت.
این ادعا در حالی مطرح شده است که حضور نمایندگان ایران در مذاکرات بینالمللی از موضع عزت، موجب شده طرف امریکایی با سردی برخورد کند و ادعا کند که بهدلیل سرسختی این نمایندگان، نتیجهای از مذاکرات بهدست نمیآید.
در بخش دیگری از این گفتوگو نیز همان کدهای جریان فتنه در مورد مؤثر بودن تحریمها و بحراننمایی اقتصادی تکرار شد. مجری گفت مشکلات زیادی در ایران وجود دارد. آنها مشکلات مالی جدی دارند. آنها به علت تحریم ها کمبودهای جدی دارند که احمدی نژاد نمی خواهد درباره آن صحبت کند.
جیم والش بدون اشاره به مشکلات اقتصادی عدیده و ادامه بحران مالی در امریکا که اوباما در مهار آن ناتوان بوده و همین مسئله موقعیت او را در انتخابات پارلمانی پیشرو بهشدت تضعیف کرده است، گفت به نظر من تحریم ها براین مشکلات خواهند افزود اما آنها مدیریت اقتصادی خود را هم دارند. همچنین قیمت نفت هم وجود دارد. مسائل زیادی وجود دارد. اگر ایران با دیگر کشورهای خلیج فارس مقایسه شود، شاهد رشد اقتصادی نبوده است و موضوع بیکاری هم در ایران وجود دارد که خیلی زیاد است.
مجری گفت احمدی نژاد قبل از اینکه به امریکا بیاید با ان بی سی مصاحبه کرد. وقتی که وی به فاکس نیوز می آید نمی دانم چه در فکرش می گذرد اما حدس می زنم وی تلاش می کند برای مردم خود پیام بفرستد که ببینید من با امریکایی ها صحبت می کنم و تلاش می کنم مسئله را حل کنم.
جیم والش پاسخ داد رئیس جمهور تاجیکستان یا رئیس جمهور اروگوئه چنین مصاحبه هایی نمی کنند درحالی که می توانند، این نشان می دهد که چنین مصاحبه هایی به احمدی نژاد در داخل کمک می کند.
مجری گفت موضوع ناامید کننده ای که وجود دارد و مطمئنم که شما آن را درک کرده اید، این است که همیشه از مصاحبه ها نمی توان چیز زیادی یاد گرفت و بهدست آورد مگر اینکه در آغاز مصاحبه مطرح شود چگونه وی به سئوالات پاسخ نمی دهد.
جیم والش در پاسخ گفت در مصاحبه ها از مترجم استفاده می شود. وی به انگلیسی مصاحبه نمی کند. برای مثال وقتی که مترجم در ترجمه پنجمین سئوال که در مورد موضوع هسته ای بود، می گوید "ما حق داریم قدرت هسته ای باشیم"، می توان به طور عام این جمله را داشتن تسلیحات هسته ای هم تفسیر کرد اما وقتی مترجم ترجمه می کند، احمدینژاد ترجمه مترجم را تصحیح می کند و می گوید ما حق داریم برنامه هسته ای غیر نظامی داشته باشیم.
در بخش پایانی این گفتگو مجری ادعا کرد که روز جمعه با آقای احمدی نژاد مصاحبه دارد، این در حالی است که اساساً مصاحبه با فاکسنیوز بهعنوان یک شبکه ضد ایرانی در برنامه رئیسجمهور کشورمان وجود نداشت و چنین مصاحبهای هم در طول سفر انجام نشد.